Novosti

SEO – optimizacija za tražilice

By 29/05/2019 No Comments
SEO optimizacija

Što je SEO optimizacija i zašto je važna?

SEO je skraćenica za Search Engine Optimization i odnosi se na poziciju web stranice na internet tražilicama koje su vrlo važan izvor posjetitelja. Prema svjetskim statistikama i istraživanjima dolazimo do rezultata da gotovo 90% svih posjetitelja prosjećnih web stranica dolazi upravo sa tražilica.

SEO je dio internet marketinga čija je osnova uspješno dobro optimizirana stranica, te povećanje ciljane posjećenosti sa tražilica na način da se stranice dovedu u vrh rezultata pretraživanja. Postoje dvije vrste optimizacije: on page i off page optimizacija. On-page optimizacija je proces optimizacije sadržaja koji se nalaze na web stranici, dok je off-page optimizacija proces napretka vanjskih sadržaja kao što su linkovi koji su poveznai sa Vašom web stranicom.

Zašto je SEO optimizacija potrebna svakoj vrsti poslovanja?

Konkurencija u internet svijetu je velika. Svatko želi istaknuti svoje proizvode i usluge, te postići najbolje rezultate pri pretraživanju. Dobra optimizacija upravo to i omogućuje, od velike je važnosti kada govorimo o izgledima za poslovni uspjeh pojedinog weba. Visoka i kvalitetna pozicija na tražilicama, donosi znatno povećanje prometa i prihoda Vašeg poslovanja, a omogućuje Vam i stalnu promociju poslovanja diljem svijeta.

SEO strategija u Weblogic Studiu

Optimizacija je različita za svako poslovanje, te je prilagođena svakom klijentu. Dugoročan je proces koji donosi rezultate nakon određenog vremenskog razdoblja i ovisi o više faktora. Na neke se može utjecati, dok su neki posljedica promjena koje provode tražilice i za koje je potrebno vrijeme da ih Google indeksira.

Kako provodimo SEO optimizaciju:

  • analiza web stranice
  • analiza tržišta i konkurencije
  • određivanje, analiza i primjena ključnih riječi
  • izrada plana rada
  • kreiranje sadržaja i plasiranje na web
  • upravljanje vanjskim linkovima
  • praćenje rezultata
  • izrada izvještaja

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko optimizacija Vaše stranice potražite pomoć ovdje.