Novosti

Društvene mreže u poslovanju

By 12/06/2019 No Comments

Koja je poveznica između društvenih mreža i poslovanja?

Društvene mreže u današnje su vrijeme nezaobilazan kanal komunikacije s tržištem. Razvitkom digitalnog svijeta rastu i prilike za proširenje i poboljšanje oglašavanja poslovanja, a smatra se da su društvene mreže druga najvažnija platforma oglašavanja nakon Google AdWords platforme.
Društvene mreže služe za diskretne obostrane komunikacije s korisnicima u kojoj se suptilno komunicira ponuda i prima povratna informacija. Pomoću oglašavanja na društvenim mrežama radi se na jačanju brenda, poboljšanju SEO rezultata, povećanju prometa na internet stranici, izgradnji komunikacije sa kupcima i još mnogo toga.

Koje su najpopularnije društvene mreže današnjice?

1. Facebook
Facebook je najveća društvena mreža na svijetu koja broji više od dvije milijarde aktivnih korisnika. U oglašavanju pruža iznimno velike mogućnosti, a cilj uključuje izgradnju baze fanova, posjećenost web stranice, angažiranost korisnika oko objava… Facebook oglasi nude razne mogućnosti poput fotografije s tekstom ili videom, a mogućnosti ciljanja korisnika su detaljnje i gotovo neograničene.

2. Instagram
Instagram je po popularnosti odmah nakon Facebook-a i slovi kao najbrže rastuća društvena mreža u svijetu sa oko milijardu korisnika. Vrlo je popularan kod različitih profila ljudi i uvelike iskoristiv u poslovne svrhe. Dok Facebook nudi puno mogućnosti kod kreiranja oglasa, Instagram je baziran na fotografijama, pa ne čudi da je ključ uspjeha kod Instagram oglašavanja kvalitetna i zanimljiva fotografija.

3. Twitter
Twitter je potpuno drugačija virtualna zajednica od navedenog Facebook-a i Instagram-a, a koristi ga oko 500 milijuna korisnika. Također omogućuje promoviranje poslovanja, pa čak i izravnu kupnju putem tweetova. Pogodan je za brzu i sažetu komunikaciju, te brzo širenje vijesti i novosti.

4. LinkedIn
LinkedIn je najveća profesionalno orijentiranih društvenih mreža s više od 500 milijuna korisnika. Služi kao platforma za povezivanje s različitim tvrtkama u cilju zapošljavanja, te predstavljanja iskustva, znanja i vještina svojih korisnika. Cilj ove društvene mreže je isticanje prednosti i vrijednosti tvrtke i zaposlenika.

društvene mreže

Prednosti oglašavanja na društvenim mrežama

Marketing na društvenim mrežama brzorastući je i jedan od najpopularnijih načina oglašavanja u svijetu. Stoga ne čudi rezultat posljednjeg svjetskog istraživanja prema kojem je 90% oglašivača potvrdilo da im je marketing putem društvenih mreža omogućio bolje izlaganje vlastitog poslovanja, dok je njih 80 spomenulo povećan promet na web stranicama.

Neke od prednosti oglašavanja su:

• veća prepoznatljivost brenda
• dvosmjerna komunikacija sa ciljanim skupinama
• brza povratna informacija
• povećanje web prometa
• uspješno lansiranje novih proizvoda
• niski troškovi kampanje

Potrebna Vam je pomoć oko oglašavanja na društvenim mrežama? Potražite je ovdje.