Novosti

Internet marketing

By 05/06/2019 No Comments

Što je internet marketing?

Internet marketing, također poznat kao Online marketing naziv je za aktivnosti kojima je cilj oglašavanje proizvoda i usluga putem digitalnih medija.

Pojava interneta omogućila je velike promjene u načinu promocije proizvoda i usluga, a munjevitim rastom digitalnog svijeta ovaj oblik oglašavanja postao je temelj uspješnog oglašavanja poslovnih subjekata.

Online marketing predstavlja pomak od tradicionalnog marketinga u smislu približavanja samim korisnicima usluga i proizvoda. Najveća prednost ovakvog oblika marketinga je mogućnost praćenja učinka i rezultata u realnom vremenu.

Najvažnije strategije internet marketinga:

Google AdWords – oglašavanje na tražilici

Radi se o iznimno učinkovitom oglašavanju putem Google AdWords programa koji podrazumijeva oglašavanje na svim kanalima koji su u Google vlasništvu. Prednost AdWords oglašavanja je vrlo precizno ciljanje tržišta, pozicija oglasa je iznad svih ostalih rezultata pretraživanja, a prikaz oglasa je besplatan i plaća se samo konkretni klik kroz oglas (Pay per click / PPC / plaćanje po kliku).

SEO optimizacija

SEO je skraćenica za Search Engine Optimization i odnosi se na poziciju web stranice na internet tražilicama koje su vrlo važan izvor posjetitelja. Dio je internet marketinga čija je osnova uspješno dobro optimizirana stranica, te povećanje ciljane posjećenosti sa tražilica na način da se stranice dovedu u vrh rezultata pretraživanja.

Content marketing

Content marketing predstavlja marketinški sadržaj usmjeren na kreiranje inovativnog, zanimljivog i relevantnog sadržaja koji će na najbolji način prezentirati tvrtku. Cilj ovakve vrste marketinga je informiranje postojećih i privlačenje novih kupaca.

Društvene mreže

Danas neizostavan dio komunikacijske strategije uspješnih poduzeća upravo je marketing na društvenim mrežama. Razvojem interneta razvile su se i društvene mreže koje koristimo kao besplatne online servise za komunikaciju i povezivanje korisnika, a svojim razvojem postale su odličan alat za provođenje marketinga.

Email marketing

Jedan je od najednostavnijih oblika promocija proizvoda i usluga. Email marketing jedan je od kanala direktnog marketinga koji omogućuje neposrednu komunikaciju s krajnjim kupcem pomoću tehnika kao što je email newsletter

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko internet marketinga potražite je ovdje.